MAISTA ART GOES KAPAKKA

Header_Maista

Lataa Maista Art goes Kapakka -sarjan ohjelma tästä!

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus sukeltaa myös ruokakulttuurin pariin. Ravintola-alan ammattilaisten vetämissä tilaisuuksissa yleisö saa tietoa juomista ja raaka-aineista. Uuden informaation lisäksi tilaisuuksien osallistujat saavat myös maistiaisia.

Tämän vuoden Maista-sarjan on tuottanut toimittaja ja ruokakirjailija Iina Thieulon.

Art goes Kapakka -ravintolat antavat esitysten lisäksi mahtavia ruokaelämyksiä. Esityksen äärellä, sitä ennen tai sen jälkeen kannattaa istahtaa hetkeksi nauttimaan tästä tarjonnasta. Tästä voit ladata koneellesi 20. festivaalin juhla-annoksemme by Art goes Kapakat. Olkaa hyvät!

Helsingin Uutiset on julkaissut nettisivuillaan äänestyksen herkullisimmasta juhlavuoden annoksesta. Käy maistamassa annoksia ja osallistu äänestykseen täällä: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/232272-art-goes-kapakka-alkaa-tanaan-aanesta-suosikkisi

Karl Fazer Cafésta saa festivaalin aikana Art goes Kapakka -nimikkoleivoksia. Tänä vuonna tarjolla on mokka-suklaaleivos aprikoosisydämellä, päällä koristeena Art goes Kapakan tunnus pienellä suklaalaatalla. Leivoksen hinta on 5,60 €.

Maista Art goes kapakka -sarja 2014

MAISTA: NIKOLAI BREWMASTERS’ -OLUET

O'MALLEY'S - 15.8. klo 17.30 - Näytä kartalla

nikolaibrewmastersnetti

Tule tutustumaan Nikolai Brewmasters’ Collection -sarjan tuotteisiin olutasiantuntija Anikó Lehtisen johdolla. Jatkuvasti vahvistuva craft-oluttrendi* oli innoittamassa Carlsberg-konsernin panimomestareita heidän kehittäessään Brewmasters’ Collection -oluet. Ne on luotu eri puolilta maailmaa saatujen…

Lue lisää

MAISTA: RUOKARAKKAUTTA IHOLLA

TRES BONES - 15.8. klo 19.00 - Näytä kartalla

Minkälaisia rakkaustarinoita ruoka- ja viinitatuoinnit kertovat? Ruokabloggaaja Hanna Pilli-Sihvola (Hannan soppa) ja viiniasiantuntija Ilkka Sirén kertovat iholle piirretyistä ruokaintohimoistaan ja maistattavat niistä tehtyjä herkkuja. Illan päättää ruoka-aiheinen ”tatska-kucha”.

Lue lisää

MAISTA: ART GOES KAPAKAN JUHLAVUODEN LEIVOS

KARL FAZER CAFÉ - Näytä kartalla

Karl Fazer Cafésta saa festivaalin aikana 14.-23.8. Art goes Kapakka -nimikkoleivoksia. Tänä vuonna on tarjolla mokka-suklaaleivos aprikoosisydämellä. Leivoksen hinta on 5,60 €.

Lue lisää

MAISTA: OLUTETIKETIN SUUNNITTELU

BRYGGERI HELSINKI - 18.8. klo 16.30 - Näytä kartalla

Mitä makuja oluista löytyy? Miten oluen maku ja sielu näkyvät sen etiketissä? Erilaisiin oluisiin ja niiden etiketteihin tutustutaan olutasiantuntija Anikó Lehtisen ja graafikko Antti Rastivon johdolla. Työpajassa suunnitellaan nimi ja…

Lue lisää

MAISTA: JÄLKIRUOKAVIINIT

KARL FAZER CAFÉ - 18.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Viiniasiantuntija Jukka Sinivirta johdattelee eri jälkiruokaviinien makumaailmoihin ja samalla nautitaan Fazerin konditorian käsintehtyjä herkkuja. Luennolle mahtuu 20 osallistujaa. Jukka Sinivirta on  Suomen tunnetuimpia viiniasiantuntijoita. Hän on rakastanut viinejä jo lähes…

Lue lisää

MAISTA: ROOT-TO-LEAF – KASVISHÄVIKKI KURIIN

ZETOR - 18.8. klo 18.00 - Näytä kartalla

Miten keittiössä hyödynnetään punajuuren naatit, varsisellerin juuri ja fenkolin lehdet? Luomuviljelijä Janne Länsipuro antaa vinkkejä kaupunkiviljelyyn ja kertoo, miten root-to-leaf -ajattelulla vähennetään oman palstan hävikkiä. Zetorin keittiömestari Tiina Halme kokkaa…

Lue lisää

MAISTA: SYÖTÄVÄ KUKKAKIMPPU

KELLOHALLI, TEURASTAMO - 19.8. klo 16.00 - Näytä kartalla

Villiruokalähettiläs Sami Tallberg maistattaa loppukesän parhaita villiyrttejä ja opastaa niiden käytössä. Fleuriste-kahvilan Eija Limnell kertoo ranskalaisesta kukkien sidontatavasta ja opettaa, miten illalliskutsujen emännälle kootaan syötävistä kukista kaunis kimppu.

Lue lisää

MAISTA: KOSMOS 90 VUOTTA

KOSMOS - 19.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Tule tutustumaan 90-vuotiaan ravintola Kosmoksen juhlavuoden olueeseen. Ekologisesti käsityönä tehdyn Bisse Baby -oluen esittelee  panimomestari Tuomas Markkula.

Lue lisää

MAISTA: KREPPI VS. LETTU

KUJA BAR AND BISTRO - 19.8. klo 18.00 - Näytä kartalla

Miten bretagnelaiset krepit eroavat savolaisista letuista? Kumpi paistaa paremmat lätyt, Kujan keittiömestari Mika Launivuo vai savolaismartta Leena ”Lettu” Juntunen? Maisteltavana räiskäleitä ja siidereitä. Kaksintaistelun voittajan ratkaisee Top Chef -tuomari Pipsa…

Lue lisää

MAISTA: KUOHUVIINI

RAVINTOLA HELMI - 20.8. klo 16.00 - Näytä kartalla

LOGO GANCIA 1850 Apr13_White

Kuplien mestari Jukka Sinivirran opastuksella tutustutaan kuohuviinien maailmaan. Löydä oma Gancia-suosikkisi: Prosecco, Rosé vai Asti? Jukka Sinivirta on  Suomen tunnetuimpia viiniasiantuntijoita. Hän on rakastanut viinejä jo lähes 40 vuoden ajan,…

Lue lisää

MAISTA: OLUT JA BURGERIT

KUJA BAR AND BISTRO - 20.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Kuja tunnetaan maittavista burgereistaan. Olutasiantuntija Anikó Lehtinen opastaa olueiden käytössä suosikkihampurilaisten kanssa. Mikä olut istuu parhaiten halloumin kera, entäs pulled porkin tai lohen kanssa? Burgerimaistiaiset valmistaa Kujan keittiömestari Mika Launivuo.

Lue lisää

MAISTA: PIKARUOKA TÄNÄÄN

MIDHILL CITY - 20.8. klo 18.00 - Näytä kartalla

Pikaruokakulttuurin noususta ja tämän päivän pikaruoasta keskustelevat ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, ravintolakriitikko Teemu Luukka, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, katuruokayrittäjä Pertti Kallioinen, ravintoloitsija Hans Välimäki ja ruokalähettiläs Ville Relander. Tarjolla Midhillin maittavia…

Lue lisää

MAISTA: VIISIKON EVÄÄT -LUKUPIIRI

CAFÉ ENGEL - 21.8. klo 16.00 - Näytä kartalla

Kielivoileipiä, suklaakakkuja, piiraita, inkivääriolutta… Viisikko-kirjoja lukiessa on jatkuvasti nälkä. Viisikko-fanit kokoontuvat tutkija Johanna Catanin johdolla muistelemaan kirjojen parhaita seikkailuja ja niillä syötyjä eväitä. Maisteltavana klassikkoeväät Café Engelin tyyliin. Lukupiiriin mahtuu…

Lue lisää

MAISTA: LÖYDÄ SISÄINEN KONDIITTORISI

KARL FAZER CAFÉ - 21.8. klo 17.00 & 19.00 - Näytä kartalla

Tule kokeilemaan marsipaanikoristeiden valmistusta Karl Fazer Cafén kondiittorin opastuksella! Luennolle mahtuu 20 osallistujaa.

Lue lisää

MAISTA: NIKOLAI BREWMASTERS’ -OLUET

O'MALLEY'S - 22.8. klo 18.00 - Näytä kartalla

nikolaibrewmastersnetti

Tule tutustumaan Nikolai Brewmasters’ Collection -sarjan tuotteisiin olutasiantuntija Anikó Lehtisen johdolla. Jatkuvasti vahvistuva craft-oluttrendi* oli innoittamassa Carlsberg-konsernin panimomestareita heidän kehittäessään Brewmasters’ Collection -oluet. Ne on luotu eri puolilta maailmaa saatujen…

Lue lisää

MAISTA: STADIN OMAT MEIJERIT

KUUKUU - 22.8. klo 16.00 - Näytä kartalla

Helsingin Meijeriliike ja Kolmen Kaverin Jäätelö tarjoavat stadilaisille käsityönä tehtyä lähiruokaa. Antti Alavuotunki ja Heikki Huotari kertovat intohimosta syntyneistä meijereistään ja tuotteidensa valmistuksesta. Juusto- ja jäätelömaistiaiset kokoaa KuuKuun keittiömestari Christian…

Lue lisää

MAISTA: INSPIRAATIOCOCKTAILIT

RAVINTOLA HELMI - 22.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Helmen baarimestarit inspiroituvat elävästä musiikista ja valmistavat yleisölle maistiaiscocktaileja soitettujen biisien innoittamina. Musiikista vastaavat Zarkus Poussa ja Petri Kautto, baarimestareina Eliel Karhu ja Maija Kimpanpää! Kumman baarimestarin sekoitukset osuvat paremmin…

Lue lisää

MAISTA: GRANDE DAMES – 50 VUOTTA RAVINTOLAKULTTUURIA

RIVOLI/RIVOLETTO - 23.8. klo 17.00 - Näytä kartalla

Miten ravintolaelämä on muuttunut 60-luvun jälkeen? Helsinkiläisravintoloiden grande dames, Ragni Rissanen (Rivoli) ja Katri Hepolampi (Kosmos) kertovat ravintoloiden toiminnasta ja ruokakulttuurin kehityksestä viimeisten vuosikymmenien aikana. Haastattelijana tutkija Johanna Catani.

Lue lisää